Händelser 1972

Händelser 1972

Om bloggen

Bokens huvudperson Bruno får lift till Marocko och hamnar i ett glödhett Marrakech. Världen var så stor, så stor och förde ett otroligt oväsen. Vad hände i Göteborg, Sverige och Vietnam när Bruno var på sin privata tripp? Se vad Göteborgs-Posten hade för nyheter sommaren 1972. Avbildningarna kommer från UB:s mikrofilmade tidningsarkiv och GP har givit tillåtelse till publiceringen.

Där ute på vägen

NostalgiPosted by Udo Sponberg Mon, August 03, 2015 09:36:53
(Från mikrofilm med tillstånd av GP.)

Vägdammet yrde runt Bruno vid en vägkant i nordöstra Frankrike. Fordonen for förbi, ingen stannade. Helt dött på liftarfronten alltså, men i Sverige var det liv. Se bara GP:s förstasida den 13 juli 1972. Hade det inte varit lika bra att stanna hemma, Bruno? Eller åtminstone ge upp liftandet och återvända till Göteborg, jobba lite och nästa år luffa runt i Europa på interrail?

Nyheterna denna dag var inte dramatiska. Badvattnet hade blivit bättre. En man ringde flera gånger gratis ända till USA från en telefonkiosk utanför hotell Park Avenue i Göteborg. Han åkte fast tillslut. Televerket ringade in fusket och eftersom samtalet tog ett par timmar att koppla hann polisen fram i tid för att gripa den väntande mannen.


  • Comments(0)//resan.udosponberg.se/#post1