Händelser 1972

Händelser 1972

Om bloggen

Bokens huvudperson Bruno får lift till Marocko och hamnar i ett glödhett Marrakech. Världen var så stor, så stor och förde ett otroligt oväsen. Vad hände i Göteborg, Sverige och Vietnam när Bruno var på sin privata tripp? Se vad Göteborgs-Posten hade för nyheter sommaren 1972. Avbildningarna kommer från UB:s mikrofilmade tidningsarkiv och GP har givit tillåtelse till publiceringen.

Han gav sig iväg

NostalgiPosted by Udo Sponberg Thu, August 27, 2015 17:29:06

Han stack den 5 augusti 1972 från en öppen fångvårdsanstalt i Bohuslän. Efter sju månader åkte han fast i Ulricehamn.
Det har blivit ett par vändor för honom, Clark Olofsson, som hette han då. I dag står det Daniel Demuynck i hans belgiska pass.

År 2009 blev han dömd för grovt narkotikabrott och till utvisning från Sverige efter avtjänat straff 2017. Ett halvt liv i fängelse – karriären har varit lång.

Den 14 september 1972 intervjuade tv:s Per Grevér rymlingen. Olofsson bad om ursäkt för att han stulit en bil och pengar. Men han ville inte ge sig åt polisen för då skulle han få sitta inlåst ända till 1974, outhärdligt länge, enligt honom. Brunos bänkgranne i Hagaparken, Göteborg, den gamla damen, fnös.  • Comments(0)//resan.udosponberg.se/#post12